Loading...

Parro

voor het superteam ouder & leerkracht

Projectdetails
Topicus Education | 2015-2017

Uitwerking
Concept, Branding, Logo en Beeldmerk, Brochure, Website, Blog, Storytelling, Marketing, SEO, UX-research

Website
parro.education

In het Parroteam heb ik een grote diversiteit aan werkzaamheden voor mijn rekening genomen. Zo heb ik gewerkt aan productontwikkeling (Parro Guide, productwebsite, responsive Ember.js HTML/CSS framework, storyboards & graphic design voor native apps), digital marketing (blog, website, Youtube, Mailchimp, Facebook, Twitter), promotie (drukwerk, beurzen) tot aan gebruikersonderzoek (interviews, enquetes).

Met trots kijk ik terug op dit project, waarbij we we met ons kleine team binnen enkele jaren honderden scholen hebben aangetrokken die schoolbreed gebruik maken van de betaalde versie van Parro. Dat aantal groeit nog steeds.

Parro - Apps

Vrolijke vogel

Bij aanvang van dit project kwam ik op het idee om een vrolijke papegaai als mascotte in te zetten met de naam Parro, waarbij de eerste drie letters afgeleid zijn van het ‘moedersysteem’ ParnasSys.

Parro - Logo Ontwerpproces

Parro, voor het superteam ouder & leerkracht.

Parro is fun, verkleint de afstand met ouders en maakt het organiseren van activiteiten kinderlijk eenvoudig. Parro is een vlotte en veilige communicatieapp die leerkrachten weer echt tijd bespaart.

Slogan & teaser

De app moest fun, zelfverzekerdheid en enthousiasme uitstralen. Het karakter van Parro kwam daarmee overeen met het karakter van het Parroteam. Parro wekte meteen een glimlach op bij onze doelgroep en bleef daardoor hangen in ieders geheugen.

Parroteam

Parro Guide

Het doel Parro Guide was een digitaal huisstijlplatform met als doel eenheid te creëren in de profilering van Parro. Door de huisstijl consequent en uniform door te voeren in interne- en externe communicatie wordt de herkenbaarheid van Parro versterkt.

Parro - Guide logo
Parro - Guide Kleuren
Parro - Guide Typografie
Parro - Guide Afbeeldignen

Apps voor iOS, Android & Web

De interfaces die we bouwden waren twee verschillende native apps voor Android en iOS en een webversie voor desktop en Windows Phone. Mijn werkzaamheden hiervoor waren o.a. het maken van storyboards & graphic design, het maken van illustraties, ontwikkelen van de frontend van de webversie - een responsive Ember.js HTML/CSS framework.

Parro - Screencast Ouder
Parro - Screencast Mededelingen

Productwebsite

De productwebsite van Parro is een belangrijk onderdeel van de customer journey. Voor elke doelgroep (ouder, leekracht, school) heb ik een ander pad uitgestippeld. Door de toepassing van SEO (zoekwoordoptimalisatie) heb ik precies weten te sturen op basis van welke zoekwoorden in Google onze website hoog in de zoekresultaten staat en op welke plek mensen op onze website terecht komen.

Deze full-responsive website heb ik ontwikkeld in Squarespace met toepassing van dynamische en interactieve elementen gebruikmakend van Javascript en CSS3. De website is dankzij het CMS van Squarespace door alle Parro-teamleden eenvoudig te onderhouden.

Parro - Website Ouder
Parro - Website Starten

Meten is weten

Om de conversie te verhogen is het van belang dat je gebruikersstromen inzichtelijk maakt, analyseert en op basis daarvan eventueel een aanpassing doet. Hierbij heb ik voor Parro gebruik gemaakt van tools zoals SEO, Google Tag Manager, analytics, heatmaps, AB-tests, polls, etc.

Parro - Heatmap
Parro - Nieuwsbrief stats

Marketing & Campagnes

Naast de website heb ik ook andere middelen ingezet - zowel online als offline - in om bekendheid aan Parro te geven. Zo gebruikte ik Mailchimp om emailcampagnes te maken, maar ook Mandrill templates voor geautomatiseerde mails.

Parro - Emailtemplate
Parro - Nieuwsbrief
Parro - Flyer
Parro - Flyer
Parro - Flyer2

Om ons product ook intern in ons eigen bedrijf - met circa 700 werknemers - te promoten, maakten ik een ludieke poster.

Parro - Topicus Poster

Een van de leukste acties was die met het Parrø Post-It Pakket, die leerkrachten konden winnen om daarmee een levensgrote Parro in hun schoollokaal op te hangen.

Parro - Folder
Parro - Teamkamer
Parro - Stickervellen
Parro - Actiewinnaar

 Sluit dit project