Loading...

Eigen huis

ontwerp voor uitbouw en interieur

Projectdetails
Laag-Soeren | 2018

Uitwerking
Uitbouw ontwerp en tekenwerk - interieur ontwerp, materialisatie & tekenwerk

Sinds het voorjaar van 2018 zijn we trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning in Laag-Soeren als onderdeel van het projectplan ‘Hof van Soeren’. Ons huis betreft een riante villa met rieten kap en zwarte houten gevelbekleding. De verdiepingshoge ramen, donkere kozijnen de hoge glaspui met trappenhuis bij de voordeur geven het huis een unieke strakke uitstraling.

Het basisontwerp van Mix Architectuur, heb ik als uitgangspunt gebruikt bij mijn ontwerp en technische uitwerking van het interieur en uitbreiding van het exterieur.

Eigen huis - Foto voorzijde

Kantoorruimte, veranda en carport

De uitbreiding betreft een kantoorruimte met extra voordeur voor zakelijk ontvangst, veranda en carport. De trapeziumachtige footprint van de kantoorruimte heb ik ontleend aan de vorm van ons perceel en de voorgevellijn van de naastgelegen woningen. Vanaf de straat is de woning hierdoor echt een eyecatcher geworden.

De douglashouten kolommen en balklagen van de carport passen mooi bij het rieten dak. Door de gevelbekleding, raamverhoudingen en detaillering gelijk te houden met de woning wordt het een uniform geheel. Rekening houdend met onze oude dag, hebben we voorzieningen getroffen om eenvoudig van het kantoor een slaapkamer met sanitaire ruimte te maken.

Eigen huis - Visualisatie voorzijde
Eigen huis - Visualisatie aanbouw
Eigen huis - Visualisatie achter
Eigen huis - Tekening aanzichten

Interieur

Het interieur is volledig naar eigen ontwerp: keukenopstelling, een badkamer alla ‘Edin garden’, haard- & multimediameubel met schuifdeur om de woonkamer op te splitsen, bijkeuken, garderobekast, zolderkamer en zelf ontworpen lampen & meubels.

Voor het interieur hebben we gekozen voor een strakke en robuuste uitstraling. De natuurlijke materialen en kleuren passen bij het exterieur van de woning.

Met domotica heb ik voor wat extra luxe gezorgd, zoals raambekleding die zichzelf regelt, slimme thermostaatknoppen voor iedere ruimte apart en spa-muziek in de badkamer als je onder de douche stapt. En dit is slechts een begin van het nieuwe wonen!

Eigen huis - Haard
Eigen huis - Keuken
Eigen huis - Kantoor
Eigen huis - Badkamer

Meubels en decorstukken

Een aantal meubels en decorstukken heb ik specifiek voor de woning ontwerpen en gemaakt / laten maken. In de vide van het trappenhuis heb ik een sprookjesachtige compositie gemaakt van glazen Nordlux Askja lampen. Centraal in onze woonkamer bevindt een zithoek waar ik bank en tafel als één geheel heb laten uitvoeren. Met boven de tafel een lamp met daarin hetzelfde eikenhout - afkomstig van 18e eeuwse Franse treinwagons - verwerkt. Op de kinderkamer hangt een zelfgemaakte replica van de Olivier Dollé treeshelf uitgevoerd in populierenhout.

Eigen huis - Lamp in vide
Eigen huis - Zithoek
Eigen huis - Kinderkamer

 Sluit dit project